Om oss

Öresund Strategy & Design är en strategisk designbyrå som hjälper er att lyckas med er produktutveckling.


Med kontor i Helsingborg är vi en del av den dynamiska och kreativa Öresundsregionen.

Vi utgår från era behov

Våra tjänster vänder sig till produktägande företag, tekniktjänsteföretag och innovationsstödjande organisationer. Vi utgår från er designambition och bidrar till ert strategi-, design- och produktutvecklingsarbete.


Ni kan vara...

Ett tillverkande företag som vill utveckla attraktiva konsument- eller industriprodukter.


Ett konsultföretag inom produktutveckling, som behöver komplettera med industridesignkompetens.


En företagsinkubator som behöver support, användarfokus och design.

Industrial design
Marie Nilsson

"

Jag har alltid designat grejor!


Från legohus, sandkakor och fingermålningar... till ergonomiska industridammsugare, konceptuella elsystem, smart sophantering, nytänkande handverktyg, genuina stolar, praktiska förpackningar, utmanade träningskoncept, metodik för hållbar design och mycket mer...


Som ingenjör och industridesigner har jag +20 års erfarenhet i olika roller inom marknadsdriven produktutveckling av B2B-produkter, i allt ifrån mindre lokala till större internationella företag och egen konsultverksamhet.

MARIE NILSSON

Senior industridesigner MFA

Grundare av Öresund Strategy & Design

Vad kan vi erbjuda?

Vi är er strategiska designpartner inom design management, produktstrategi och industridesign. Vi arbetar tillsammans med er för att skapa hållbara strategier och effektivt konkretisera dem i attraktiva, värdeskapande och konkurrenskraftiga produkter och tjänster.


Med både ingenjörs- och industridesignkompetens, en unik kombination av erfarenhet, strategisk förmåga och handlingskompetens, och ett nätverk av kompletterande kompetenser, kan vi göra er vision till verklighet.  


Vi kombinerar erfarenhet och kunskap med ett genuint engagemang och glädje i att arbeta kreativt och visionärt. Vi vill sätta användaren i centrum och addera verkliga värden och för oss är det viktigt att skapa lösningar som är hållbara ur ett ekonomiskt, ekologiskt och socialt perspektiv.

Industridesign

Varför anlita oss?


Hos oss får ni den mindre designbyråns alla fördelar...


  • direkt och dynamiskt arbetssätt
  • närhet och effektiv kommunikation
  • flexibilitet att möta era skiftande behov


... samt trygghet i vår breda kompetens och långa erfarenhet.

Hållbarhet

Vi har ett starkt engagemang i hållbar utveckling!

Det genomsyrar hela verksamheten och synen på företagande, strategier, produkter och design.


Som designers har vi stor möjlighet att påverka hur produkter designas och tillverkas, vilka resurser som krävs och vilka värden produkten bidrar med.

Citat & omdömen

"

Med en fantastisk strategisk förståelse och lång erfarenhet av industridesign, tillför Marie verkligen värde i våra utvecklingsprojekt och sortimentsdiskussioner.


Det är få som kan leverera ett så brett utbud av kompetenser och jag kan därför varmt rekommendera Öresund Strategy & Design.


Christian Norman

Produktutvecklingschef

Hedson Technologies

Bintel smart sophantering
Bintel smart sophantering

"

Marie sätter sig snabbt in i teknik och problem, och hennes bakgrund och kompetens lyfter snabbt mina produkter till något bättre!


Tom Johansen

Innovatör och grundare av iTunnan och Bintel

"

Maries kreativitet är mycket stor, liksom hennes förmåga att dokumentera och förmedla information i skriven, visuell och muntlig form. Marie har ett strategisk tankesätt och stor verksamhetsförståelse.


Utdrag ur referensbrev

från tidigare chef

"

Marie är mycket kreativ och kunnig. Det, i kombination med hennes designbaserade tillvägagångssätt, har resulterat i värdefulla resultat som oftast haft en högre nivå och kvalitet än förväntat.

Utdrag ur referensbrev

från tidigare chef

"

Marie besitter en mycket hög potential, såväl kvalitativt som kvantitativt. Hon sätter sig lätt in i nya frågeställningar och har ett mycket strukturerat arbetssätt. Hon är handlingskraftig och drivande, är självgående och har stor problemlösningsförmåga.


Utdrag ur referensbrev

från tidigare chef

"

Marie har visat stort tekniskt kunnande, god förmåga att leda en organisation på 8-16 personer och att leverera projekten i tid. Arbetet har varit framgångsrikt då samtliga nya projekt skapat tillväxt för företaget.


Utdrag ur referensbrev

från tidigare chef